Recent Updates Page 2 Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

  • hafifikahar 3:11 pm on June 13, 2010 Permalink | Reply  

    masjid besi lagi 


    this is architecture =)

    Advertisements
     
  • hafifikahar 2:12 pm on June 10, 2010 Permalink | Reply  

    cuci kamera 


    baru lepas bersihkan camera dari segala habuk dan tahi-tahi hidung yang melekat.

    dah bersihkan tangkap gambar sket..

    tangkap gambar kat cermin, camera+flash+baterygrip= berat betul

    try dapat capture moment x..boleh la 1/200 ok da rasanya

    guna jari tengah tekan shutter sebab camera berat..

     
    • bak 2:16 pm on June 10, 2010 Permalink | Reply

      hahhaa.
      jari tengah tu tak tahan.tu style pergh!
      hahaha
      ape kene mengene berat tak beray?
      hehe
      skang baru koe tau, ku bawah 40d ngan batt grip,flash+2 bijik battery seharian,3 hari bertutut2 cemane
      😛

  • hafifikahar 2:07 pm on June 10, 2010 Permalink | Reply  

    jonet kawin 


    akhirnya kawan aku dari kecil sampai besar ni dah kawin..tahniah tahniah tahniah tuk firdaus..mudah-mudahan berkekalan hingga ke akhir hayat. =)

    ewah-ewah..hehe

    tok imam

    senyuman seorang isteri kepada suaminya..cewah..

     
  • hafifikahar 2:26 pm on May 31, 2010 Permalink | Reply  

    jumpa 


    jumpa bak,amin,thabit,krus,kell,anis,afiqpa dan sebagainye sory aku x tau name korang..huhu..cepat stat sem baru!!!

     
  • hafifikahar 2:13 pm on May 31, 2010 Permalink | Reply  

    =) 


    hari ni outing ngan manah..

    semoga hubungan kita kekal selama-lamanya =)

    doakan kami ye =)

     
    • asmah 5:26 am on June 18, 2010 Permalink | Reply

      salam…kenal la ngn mai…br je knl…LI tmpt sm kt putrajaya…patut la…=)

      • mai 2:55 pm on June 20, 2010 Permalink | Reply

        wasalam asmah…hihi..jgn bukk blog ni kat tempt kje taw…t sume taw…hihi

  • hafifikahar 2:40 am on May 31, 2010 Permalink | Reply  

    permudahkanlah 


    Wahai papan kekunci
    Biarlah aku menaip seketika
    Dengan sepenuh perasaan

    Tanpa ragu-ragu
    Biarlah aku berbicara
    Tentang apa yang aku rasa

    Tanpa sedikit pun kekesalan dalam diri ini

    Biarlah aku menaip bersama duniaku

    Yang dipenuhi dengan bermacam-macam imaginasi

    Biarlah aku menaip dengan penuh kerisauan

    Yang membelenggu kerana sedih, gembira
    Kerana aku hanyalah manusia lemah
    Yang selalu melakukan dosa
    Kerana aku jugalah manusia lemah
    Yang selalu melupakan DIA

    Aku hidup hanya kerana
    Aku adalah khalifah di muka bumi ini
    Tetapi aku tahu
    Aku gagal menjadi khalifah itu
    Ketika di Luh Mahfuz dulu
    Aku pernah berjanji
    Aku akan beribadah hanya untuk-MU
    Tetapi aku gagal melaksanakannya

    Aku lalai dengan duniawi
    Yang penuh dengan drama dan tipu daya
    Aku leka dengan zaman ini
    Yang penuh dengan gelak ketawa

    Ampunkan aku YA RAHMAN…YA RAHIM…
    Ampunkan aku
    Yang terlalu leka dengan duniawi
    Ampunkan aku yang selalu melupakan-MU
    Ampunkan aku

    Ampunkan juga dosa-dosa kedua ibubapaku
    Mereka terlalu baik untukku
    Mereka terlalu sempurna untukku

    Maafkan aku
    Kerana tidak menghargai mereka
    Maafkan aku
    Kerana telah membuatkan mereka menitiskan air mata
    Kerana kejahatanku

    Ampunkan dosa-dosa umat ISLAM
    Ampunkan mereka YA ALLAH
    Kerana mereka tidak sedar
    Mereka masih ada ALLAH
    Yang selalu membuka pintu taubat untuk mereka
    Ampunkan mereka YA ALLAH

    Ampunkan aku YA ALLAH
    Kerana telah mencintai seseorang lebih dari-MU
    Ampukan segala dosa-dosaku YA ALLAH

    Apalah salahnya jika dia menjadi milikku

    Supaya tenang jiwa ini bersama

    Tanpa setitis keraguan dan kerisauan

    Apalah salahnya jika hati ini ikhlas

    Sesungguhnya rezeki itu datang daripada Mu

    YA ALLAH..

    Permudahkanlah..

     
  • hafifikahar 7:32 am on May 23, 2010 Permalink | Reply  

    zu 


    semalam pergi zu..semalam tu hari sabtu..best sebab banyak binatang yang terdapat di zu.

    macam2 ada sampai ada kambing yang hari2 kita tengok pun ada..

    last time pergi zu masa sekolah rendah rasanya..sekali masuk rm25 seorang..mahal siap ada orang tu marah2 sbb mahal..

    besar sangat sampai x abis jalan lenguh2 kaki pegi sana..ada keretapi kecil boleh naik..kena bayar rm3 pusing satu zu tu..tapi dah jalan banyak dan penat kaki, x payah la..lagipun duit da kering bayar tiket masuk, kat dalam xde atm mesen nak cucuk.. x puas pusing lagi sebnarnye kalau boleh nak tidur semalam dalam zu tu tapi x boleh la kn..binatang kat zu tu semua sehat2 lagi2 si singa yang kehulu hilir dalam air mencari publisiti murahan..

    lalat pun ade dalam zu ni..

    berani betul adik ni..singa belakang tu ha..

    ni anjing ke ape ntah

    yang ni pun x tau ape namenye sebab beselerak kat tasik tu..macam bangau..ke mamang bangau!!?

    ha ni harimau malaya..ada seekor lagi harimau sumatera tapi dia tengah tidur..

    ha..ni semua orang kenal kan..z utuk ape..zirapah

    salam..nama saya gajah

    posing siap

    =P

    namaku beruang

    kobau ni paling tegap penah aku jumpa..mesti liat daging dia..

    macam bas trans tapi saiz kecik..kalau masuk highway lepas x.?

    posing sombong satu!! huh

    nak jugak.. huh!!

    hotel flamingo!

    blue hyppo!!

    forest guy!

    rerama hitam

    rerama oren!!

    badak ni paling style sekali..dia baru clash sebab cinta ditolak..dah 3 hari x makan dan x bergerak..sian en badak bedua..xpe..bunga bukan sekuntum cik badak..nnt zu keeper carikan partner baru ea..jangan sedey2..hidup mesti diteruskan..semua yang berlaku adalah ketentuan ilahi ye cik badak..kita hanya berusah tuk mencapai yang terbaik..

     
  • hafifikahar 8:17 am on May 16, 2010 Permalink | Reply  

    outing yang tak dirancang 


    terima kepada pa sebab ajak..

    terima kasih kepada anis sebab ajak makan kat rumah

    terima kasih kepada semua yang ada hari tu..

    sebenarnye malas gile ak bawak camera tapi pa kata bawak je la..so bawak je la..haha..tangkap suka2 ntah ape ntah..

    malas susun gambar..tengok je la..

    oh lupa..terima kasih kepada zubedah untuk album tu..papehal contact la ea.. =)

    aku pun nak kayak la camnih!

    putih giler..

    sekian.

     
  • hafifikahar 1:39 pm on May 12, 2010 Permalink | Reply  

    training@stadium ukm 


    assalamualaikum dan salam sejahtera

    hari ini pergi ke padang stadium untuk latihan kawad sukan staf ukm

    jumpa la pulak makcik yang jaga aku dulu masa taska dulu..

    sangat best

    kalau nampak yang pakai songkok tu jangan layan..

    duk tengah mesti la ada kelainan sikit.. =D

    ewah2..tegelak lagi ha abang tu~

    ha..betulkan seluar siap2

    akak ni pantang nampak camera

    ewah2..ha tarian poco2 ke ape..haha

    ha..tu dia.. da nampak da..

    =_=

    akak pandang kanan bukan pandang camera~haha

    colorful

    fulamak..

    ha..ha..ape en wan usha tu..cari point nak kenakan aku la tu

    ha..tu dia..yang all blues tu..jangan tegur..bahaya

    robot bot..nyet nyet nyet

    dengan adanya gambar2 ini, jabatan lain pasti akan takut dengan kita!

    ok dah pukul 10pagi..

    mari minum pagi

    bahiah must see this!!

    emmmm~~

    nyumnyum

    kuyah

    pauziah

    aauumm

    kita tengok la nanti bahiah..sape bahiah..

    haa..boleh add dia di facebook

    klik sini

     
  • hafifikahar 5:45 pm on May 11, 2010 Permalink | Reply  

    site by site 


    praktikal oh praktikal

    site by site telah pergi memang seronok bepeluh-peluh siap

    dapat kawan baru tapi masa belajar lagi seronok sebenarnye..hehe..

    besemangat nak naik sem baru dengan azam baru nih

    padahal baru 3 minggu praktikal..

    ceit =_=

    kat sini ada gambar sikit la site yang ak kena jaga dengan kak ana (projek permata pintar) & kak tini (renovation klinik pergigian hkl)..best2

    yang ni namanya kak ana..nama penuh x tau, haha..kecik je orangnye..

    tengok muka dia..ha garang x..haha

    safety boot dia memang la..pua chu kang habis..hehe

    yang tutup muka tu budak praktikal ukm..malu2..

    ni dewan serbaguna permata pintar..sofar so good la cuma ada sikit x betul untuk roof construction, ramp dia pun macam x sama lebar..x cukup satu meter macam dalam drawing..lepas dekat belah kanan iaitu pintu keluar seprti gambar diatas ada cerun bukit dimana bagi aku x sesuai la in term of propotion, nak kata contur memang camtu x jugak sebab nampak macam dia ratakan korek balik je area tu…tengok ha betapa tingginye beza level dia..ada la yang aku x bekenan sikit macam dia pnya plan x ikut contex pastu kantin dia macam x masuk dengan bangunan lain..

    ha yang ni issue dia besi holder yang pegang trusses tu dia x selari dan ada yang ikat kat bata..so kalo dalam elevation nampak x same rata la kan, x kemas la gitu kan..ha..aku x tau la tp tu soalan2 yang aku tanya kat brader yang tengah tunjuk2 tu sbb setau aku  wall x tanggung beban kecuali load bearing wall, nnt takut ada force yang mungin boleh buat dinding tu crack or pecah….ha benda2 camni yang sebenarnye terlepas pandang kn..lagi satu tengok nape trusses dia x rest on each pillar?beso tu..span around 2 setengah lebor court badminton..lebih 20 meter rasanya…

    begambor ngan arkitek dia..kehkeh..fuuu..aku paling tinggi..

    ni kat HKL..yang belakang tu kak tini, brader macam otai ni kontraktor dia..muka sebijik macam manoq tapi dia lagi hansem la..haha..manoq jangan marah

    ni aku..

    ok sekian terima kasih

     
    • kakak ko 12:09 am on May 12, 2010 Permalink | Reply

      bangunan UKM mmg byk yg rest bwh ground level..ko tgk PTM, Pst.Kesihatan, Canselori, konon2 LESTARI…xnk bg panas…hum..ntahlah..ko ade tnyer akitek die pasal CF bangunan2 dlm UKM ni? rasenyer xde…haha

      • hafifikahar 4:07 am on May 12, 2010 Permalink | Reply

        ntah la..nnt orang tanya..haha..ni kira projek laju sbb ada peruntukan sendiri..

    • chybee 8:52 am on May 12, 2010 Permalink | Reply

      nikonian eh? same la 😛

c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Reply
e
Edit
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Cancel