Updates from September, 2010 Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

  • hafifikahar 9:14 am on September 17, 2010 Permalink | Reply  

    jalan raya 


    bejalan je banyak, rayanya sikit

    Advertisements
     
  • hafifikahar 3:24 pm on June 13, 2010 Permalink | Reply  

    outing 


    orang sama kawan lain pula kali ni

    maimanah muhamad & natrah nordin

    terimakasih

     
  • hafifikahar 2:40 am on May 31, 2010 Permalink | Reply  

    permudahkanlah 


    Wahai papan kekunci
    Biarlah aku menaip seketika
    Dengan sepenuh perasaan

    Tanpa ragu-ragu
    Biarlah aku berbicara
    Tentang apa yang aku rasa

    Tanpa sedikit pun kekesalan dalam diri ini

    Biarlah aku menaip bersama duniaku

    Yang dipenuhi dengan bermacam-macam imaginasi

    Biarlah aku menaip dengan penuh kerisauan

    Yang membelenggu kerana sedih, gembira
    Kerana aku hanyalah manusia lemah
    Yang selalu melakukan dosa
    Kerana aku jugalah manusia lemah
    Yang selalu melupakan DIA

    Aku hidup hanya kerana
    Aku adalah khalifah di muka bumi ini
    Tetapi aku tahu
    Aku gagal menjadi khalifah itu
    Ketika di Luh Mahfuz dulu
    Aku pernah berjanji
    Aku akan beribadah hanya untuk-MU
    Tetapi aku gagal melaksanakannya

    Aku lalai dengan duniawi
    Yang penuh dengan drama dan tipu daya
    Aku leka dengan zaman ini
    Yang penuh dengan gelak ketawa

    Ampunkan aku YA RAHMAN…YA RAHIM…
    Ampunkan aku
    Yang terlalu leka dengan duniawi
    Ampunkan aku yang selalu melupakan-MU
    Ampunkan aku

    Ampunkan juga dosa-dosa kedua ibubapaku
    Mereka terlalu baik untukku
    Mereka terlalu sempurna untukku

    Maafkan aku
    Kerana tidak menghargai mereka
    Maafkan aku
    Kerana telah membuatkan mereka menitiskan air mata
    Kerana kejahatanku

    Ampunkan dosa-dosa umat ISLAM
    Ampunkan mereka YA ALLAH
    Kerana mereka tidak sedar
    Mereka masih ada ALLAH
    Yang selalu membuka pintu taubat untuk mereka
    Ampunkan mereka YA ALLAH

    Ampunkan aku YA ALLAH
    Kerana telah mencintai seseorang lebih dari-MU
    Ampukan segala dosa-dosaku YA ALLAH

    Apalah salahnya jika dia menjadi milikku

    Supaya tenang jiwa ini bersama

    Tanpa setitis keraguan dan kerisauan

    Apalah salahnya jika hati ini ikhlas

    Sesungguhnya rezeki itu datang daripada Mu

    YA ALLAH..

    Permudahkanlah..

     
  • hafifikahar 7:32 am on May 23, 2010 Permalink | Reply  

    zu 


    semalam pergi zu..semalam tu hari sabtu..best sebab banyak binatang yang terdapat di zu.

    macam2 ada sampai ada kambing yang hari2 kita tengok pun ada..

    last time pergi zu masa sekolah rendah rasanya..sekali masuk rm25 seorang..mahal siap ada orang tu marah2 sbb mahal..

    besar sangat sampai x abis jalan lenguh2 kaki pegi sana..ada keretapi kecil boleh naik..kena bayar rm3 pusing satu zu tu..tapi dah jalan banyak dan penat kaki, x payah la..lagipun duit da kering bayar tiket masuk, kat dalam xde atm mesen nak cucuk.. x puas pusing lagi sebnarnye kalau boleh nak tidur semalam dalam zu tu tapi x boleh la kn..binatang kat zu tu semua sehat2 lagi2 si singa yang kehulu hilir dalam air mencari publisiti murahan..

    lalat pun ade dalam zu ni..

    berani betul adik ni..singa belakang tu ha..

    ni anjing ke ape ntah

    yang ni pun x tau ape namenye sebab beselerak kat tasik tu..macam bangau..ke mamang bangau!!?

    ha ni harimau malaya..ada seekor lagi harimau sumatera tapi dia tengah tidur..

    ha..ni semua orang kenal kan..z utuk ape..zirapah

    salam..nama saya gajah

    posing siap

    =P

    namaku beruang

    kobau ni paling tegap penah aku jumpa..mesti liat daging dia..

    macam bas trans tapi saiz kecik..kalau masuk highway lepas x.?

    posing sombong satu!! huh

    nak jugak.. huh!!

    hotel flamingo!

    blue hyppo!!

    forest guy!

    rerama hitam

    rerama oren!!

    badak ni paling style sekali..dia baru clash sebab cinta ditolak..dah 3 hari x makan dan x bergerak..sian en badak bedua..xpe..bunga bukan sekuntum cik badak..nnt zu keeper carikan partner baru ea..jangan sedey2..hidup mesti diteruskan..semua yang berlaku adalah ketentuan ilahi ye cik badak..kita hanya berusah tuk mencapai yang terbaik..

     
  • hafifikahar 1:39 pm on May 12, 2010 Permalink | Reply  

    training@stadium ukm 


    assalamualaikum dan salam sejahtera

    hari ini pergi ke padang stadium untuk latihan kawad sukan staf ukm

    jumpa la pulak makcik yang jaga aku dulu masa taska dulu..

    sangat best

    kalau nampak yang pakai songkok tu jangan layan..

    duk tengah mesti la ada kelainan sikit.. =D

    ewah2..tegelak lagi ha abang tu~

    ha..betulkan seluar siap2

    akak ni pantang nampak camera

    ewah2..ha tarian poco2 ke ape..haha

    ha..tu dia.. da nampak da..

    =_=

    akak pandang kanan bukan pandang camera~haha

    colorful

    fulamak..

    ha..ha..ape en wan usha tu..cari point nak kenakan aku la tu

    ha..tu dia..yang all blues tu..jangan tegur..bahaya

    robot bot..nyet nyet nyet

    dengan adanya gambar2 ini, jabatan lain pasti akan takut dengan kita!

    ok dah pukul 10pagi..

    mari minum pagi

    bahiah must see this!!

    emmmm~~

    nyumnyum

    kuyah

    pauziah

    aauumm

    kita tengok la nanti bahiah..sape bahiah..

    haa..boleh add dia di facebook

    klik sini

     
  • hafifikahar 6:07 am on May 4, 2010 Permalink | Reply  

    wahahaha.. 


    ni gambar kat blog thabit..saja upload sini..so pro..

     
    • hafifikahar 6:26 am on May 4, 2010 Permalink | Reply

      eh thabit xde blog..ceit..kat facebook dia..
      thabit yang gambar tengah..atas sekali baber so pro

  • hafifikahar 3:04 pm on May 2, 2010 Permalink | Reply  

    sekolah smtdlm 


    adoi..aku da penat penat upload susun baik-baik sekali hilang pulak kan!!ceit..

    tapi sebab aku rajin aku upload balik la gambar nih..huuu

    ni masa sekolah kat smtdlm form 4 and 5..

    ustaz jang tu x silap sampai sekarang ada lagi kat sekolah teknik tu..memang hebat la

    tengok tarikh tu..ha memang sah malam medeka

    .baco la belakang tu ha kalo x pecayo..ceit

    ni kelas kawan aku..(ceit x ngaku kelas sendiri) =_=

    sekoalah masa form 3 kat jalan 2

    xdo kojo..abih semuo ko rempuh haa…abis si ruslan kering tu..hahaha

    ngan syahid lamin..mano ntah dia skrang..last time den tau dio kat upm serdang

    alhamdulillah..den x tau pun den dulu pandai nyanyi..kehkehkeh

    pengawas pun suko kat den..ntah apo ntah..x paham den..nak kato hansem xdo la..ish2..

    ha ni budak dorm den..abun paling pokat bahaso nogori ea..kadang2 dah macam orang rap da dio cakap..laju beno..x paham den..haha

    ni maso form 1…dulu xde facebook nak tag2.. abis ko tulis direct atas gambar kan

    ada surat yang aku tejumpe masa cari gambar2 ni..surat ni tuk syahid hadap ko baca la kat sini ea..hehe

    surat dari syahid

    pusaran tu x silap si aspa..sebab dia ada 2 pusaran atas kepala..ermmm x salah aku la..nanti aku cek balik kepala dia..

    surat reply dari den yang x tehantar2..haha

    bila baca balik tegelak2 pulak aku..

    dan satu perkara yang x berubah langsung dalam surat ni sampai sekarang ialah tulisan aku..damn..

    memang buruk..pastu amek arkitek..hahaha

    syahid…ko la senior den yang paling best penah den ada..

    nak kawin kontek2 la ea..heee

     
    • kakak ko 1:15 am on May 9, 2010 Permalink | Reply

      Gambar2 zmn ketiak busuk….

  • hafifikahar 3:47 pm on April 28, 2010 Permalink | Reply  

    assalamualaikum & salam sejah tera….. 


    assalamualaikum & salam sejah tera..
    haha…
    setelah lama x update blog dek kerana sibuk raktikal dan masa yang x menentu
    petang tadi masa jemput adik saya aiman di sekolah menengah jalan dua,
    tiba-tiba membuak-buak hati kata mari tangkap gambar budak sekolah!!!
    jadi, akibat daripada nafsu itu terus saya mengambil camera yang dah lama x on tu dengan harapan masih ada saki-baki bateri yang tertinggal.
    aiman keluar pukul 6.45petang dan saya sampai 6.20 petang

    pabila sampai dihadapan sekolah rendah tu..terus ambil camera dan menuju di sekumpulan budak darjah 1,2 & 3
    mereka sangat excited tapi seperti biasa..
    budak2 ni susah nak dengar cakap..
    tapi xpe lah..

    ada seorang budak africa x silap tapi x sure namanya apa..
    orang panggil jacob2..ingat biskut jacob tu dan si jacob ni cakap memang macam orang melayu..
    haha..sangat janggal tapi ok la..
    dan tiada masaalah dalam soal bergaul antara bangsa dan warna kulit serta jenis rambut antara mereka.

    eh..ko nih tangkap-tangkap gambar x pergi practical ke!?

    jawapan: pergi je..seronok! kerja..site..belajar benda baru..kerja budak awam pun gua buat beb. slump test..ntah betul ke x ejaan tu..

    masa ni dah petang, dah balik kerja..camane la nasib kawan2 yang dapat jauh =(

    duit ulang alik da berapa..makan lagi..harap2 dapat la elaun yang setimpal kan..

    saya dulu x bersekolah disini semasa sekolah rendah tapi di jalan 6 bandar baru bangi.sekolah menengah baru di belakang sekolah rendah ni..

    yang last sekali best..hehe..cantikan gigiku..xmacam org tu..=P

    bila tengok muka budak-budak ni…terfikir ape la yang jadi kat diorang kelak..adakah lebih baik dari ibu bapa mereka atau sebaliknya.adakah yang berdiri dihadapan saya ini bakal seorang pemimpin atau sebaliknya..keputusan UPSR,PMR,SPM,IJAZAH and bagai-bagai lagi sebenarnya bukanlah penjamin masa depan kita, tetapi ianya menjamin kemana kita akan melangkah seterusnya, selebihnya terpulang pada kita bagaimana kita menggunakan peluang yang ada sebaiknya. janganlah asyik bercakap tentang orang tapi biarlah biar orang bercakap tentang kehebatan kita.semogam berjaya semua anak bangsa kita didunia dan akhirat

     
    • kakak ko 12:29 am on April 29, 2010 Permalink | Reply

      sempat lagi ko mengsnap gmbr ank2 org nie…tersesat ank org itam skali…menambahkan warna-warni dalam pic. ko…pasni ko snap la gmbr dak2 skolah menengah lak…”kegiatan selepas waktu skolah”…so far dis pic. just fine la…

      • zakariabrandon 6:58 am on May 14, 2010 Permalink | Reply

        cool blog bro…skolah mane?? warna warni tol…

        • hafifikahar 7:04 am on May 14, 2010 Permalink

          sekolah UTM
          amek architecture ^^,

        • hafifikahar 7:05 am on May 14, 2010 Permalink

          oh yang ni sekolah dekat sk bandar baru bangi jalan 2
          =P
          aku ingat ko tanye aku sekolah mane..
          sorry2 silap

  • hafifikahar 4:04 pm on April 6, 2010 Permalink | Reply  

    outing jap 


    salam..pagi tadi ada test building integration, adoi..entah la..jawab je,, pastu makan tengahari balik tdo bangun, mandi basuh baju, zuhur gi studio..x wat ape pun..pastu petang yazid ajak gi balai cerap ada sape bro mana datang..lupa pula nama dia ape. tp best gak sebab dah lama x tangkap2 gambar..bro tu bawak tikus besar..memang macam tikus la saiz dia..haha..ada masa kita outing lagi ye~~

    time shoot banyak tangkap awan sebab hari hari balik bilik petang-petang jalan kaki mesti pandang langit dan WAHH..cantiknye awan ni kalau dapat shoot mesti best..so ari ni shoot awan banyak2 sampai lebam..bila edit nampak la dust2 kotor kat sensor yang entah bila mau cuci..huu…nanti2 la..xde duit tengah saving nak beli something..hehe

    ha no 2 orang baru nih..haha..pakai body best sorang 550D sorang la lagi pakai 50D..pergghh..sapa mau belanja aku ini gear..

    yang ni faveret sebab nampak macam lukisan.. =P

    ok mane tikus…!? ha ni dia tikus marmoot..ye ke..haha

    amin salah siap ko..

    mane da tikus tu…

    ha~~berdua duaan ye

    close up

    dia suka menyorok

    dan berlari-lari

    bila penat menyorok balik..bajet x nampak la

    besar tapak tangan tikus ni

     
  • hafifikahar 4:14 pm on March 29, 2010 Permalink | Reply  

    cerap cerap cerapan!! 


    keluarga ukhuah arckitek…
    best best best best..itu je boleh aku cakap..
    walaupun 1st year x join walaupun seorang..ttapi xpe la nnt korang buat program baru tau camane susah nak kumpul semua orang & bagi komitmen..

     
c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Reply
e
Edit
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Cancel