Updates from September, 2010 Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

  • hafifikahar 8:03 pm on September 11, 2010 Permalink | Reply  

    selamat hari raya.. 


    gambar banyak x best sbb salah setting..

    ish2 so upload sikit je =_=

    dah macam di medan peperangan…siaran astro terganggu siap

    konon nak buat bulan dan bintang….ish2 kalau rasa ini x jadi..tapi inilah yang terbaik dapat dibuat oleh diorang nih,

    haha

    belakang tu entiti bangla..ramai bangla dekat sini, indonesia pun ada juga..nepal..yang x tahan vietnam la bising nak mampos macam dia pulak yang sambut raya!

    ini mercun naga bagi sesiapa yang x tau..sebelah lilin tu botol coke..jangan minum coke bahaya..nnt reput tulang..ha..tulang tu nak pakai lama tu..buat bekas mercun roket xpe ye

    ini keluarga en Kahar  dan menantu…

    *tayang duit raya nampak..haha

    ini sepupu sepapat aku belah ibu.. ada lagi sebnarnya tapi diorang da balik pagi tadi so kitorg je la 2 family beraya =_=

    kucing ni tido je

    sepanjang berada di rumah atok, aku selesema teruk sebab dia ni ha!!!!!! bulu da la panjang! terbang2! da la sombong! buat muka x bersalah! blar r mimi!

    • tuan empunya blog alah pada kucing tetapi suka kacau kucing

    dah2 ni x payah kenalkan..

    ok abis

    sekian..

    selamat hari raya maaf zahir batin

    maafkan kalau ada salah silap ok

    pesanan: kalo nak shoot guna jpeg ni setting kena betul kalau x leceh nak repair kaler..adoi..shoot raw je la pasnih..

    Advertisements
     
  • hafifikahar 12:35 pm on September 7, 2010 Permalink | Reply  

    ragam raya 


    sempena hari raya yang menjelang dan hari jadi aku,

    kami telah ke jalan masjid india untuk membeli belah sambil tangkap2 gambar..

    bangunan CIMB guna bracing structure..

    hujan pun x payah risau =D

    teruja dengan gelang2..murah2 pulak tu

    mai cakap dia beli 1 sepuluh tapi kat sini 3 sepuluh..huuuu

    lamenye pilih…

    ni la bazar tu..style an..an..

    ada mamat tu jual tudung dia pegi pakai tudung tu..nak snap gambar tapi takut dia marah pulak..hahaha

    ha beli kak panas lagi ni…

    mai cakap ” memang la panas sebab baru pukul 3, nanti pukul 7 da sejuk la”

    berbunga-bunga bunga tu..huhu

    belon pon ada jual..!! ha x tipu

    ingat komtar tadi..

    kalau ajak perempuan..mata mereka sangat liar  =_=

    banyak abang ni beli belon…untuk anak2 kn ape salahnya..

    (padahal dia jual belon)

    selamat datang semua!!!

    bling2..

    patung satu

    patung dua

    eh eh..hihi..

    nak jugak..

    pakcik ni best..dia macam promote kedai dia..tapi kadang2 cara dia cakap macam bagi ceramah.. 2 in 1..good2

    bile da penat jalan cari tempat untuk berbuka pulak..

    bagus sogo ni..da la banyak sale..environment pun dia jaga jugak..

    gigil da kaki..rehat jap

    mai..

    ..manah

    ni je kami makan..ngan kek kecik

    dapnye2

    habis program diet..

    ni bukan double expose..ni namenye reflection..haa..

    semua orang menunggu untuk berbuka..

    Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin..

    Alhamdulillah umur dah meningkat ke-22

    terima kasih kepada keluarga, saudara-mara dan kawan kawan yang menyelit seribu satu memori dalam diri ini..

     
  • hafifikahar 3:55 pm on July 8, 2010 Permalink | Reply  

    cepat 


    cepatnye nak stat sem dah..ni la first time rasa masa cuti berlalu dengan cepat sekali..ni semua sebab praktikal!!

    (ceh salahkan praktikal pulak) hehe…

    tapi cuti kali ni best sebab blaja banyak benda baru dan berat baru..wahh..gile serius pasni kena diet kau2..

    sape ntah tangkap gambar last ni gi fokus kat tali beg watpa…ceit

     
  • hafifikahar 3:24 pm on June 13, 2010 Permalink | Reply  

    outing 


    orang sama kawan lain pula kali ni

    maimanah muhamad & natrah nordin

    terimakasih

     
  • hafifikahar 2:13 pm on May 31, 2010 Permalink | Reply  

    =) 


    hari ni outing ngan manah..

    semoga hubungan kita kekal selama-lamanya =)

    doakan kami ye =)

     
    • asmah 5:26 am on June 18, 2010 Permalink | Reply

      salam…kenal la ngn mai…br je knl…LI tmpt sm kt putrajaya…patut la…=)

      • mai 2:55 pm on June 20, 2010 Permalink | Reply

        wasalam asmah…hihi..jgn bukk blog ni kat tempt kje taw…t sume taw…hihi

  • hafifikahar 3:04 pm on May 2, 2010 Permalink | Reply  

    sekolah smtdlm 


    adoi..aku da penat penat upload susun baik-baik sekali hilang pulak kan!!ceit..

    tapi sebab aku rajin aku upload balik la gambar nih..huuu

    ni masa sekolah kat smtdlm form 4 and 5..

    ustaz jang tu x silap sampai sekarang ada lagi kat sekolah teknik tu..memang hebat la

    tengok tarikh tu..ha memang sah malam medeka

    .baco la belakang tu ha kalo x pecayo..ceit

    ni kelas kawan aku..(ceit x ngaku kelas sendiri) =_=

    sekoalah masa form 3 kat jalan 2

    xdo kojo..abih semuo ko rempuh haa…abis si ruslan kering tu..hahaha

    ngan syahid lamin..mano ntah dia skrang..last time den tau dio kat upm serdang

    alhamdulillah..den x tau pun den dulu pandai nyanyi..kehkehkeh

    pengawas pun suko kat den..ntah apo ntah..x paham den..nak kato hansem xdo la..ish2..

    ha ni budak dorm den..abun paling pokat bahaso nogori ea..kadang2 dah macam orang rap da dio cakap..laju beno..x paham den..haha

    ni maso form 1…dulu xde facebook nak tag2.. abis ko tulis direct atas gambar kan

    ada surat yang aku tejumpe masa cari gambar2 ni..surat ni tuk syahid hadap ko baca la kat sini ea..hehe

    surat dari syahid

    pusaran tu x silap si aspa..sebab dia ada 2 pusaran atas kepala..ermmm x salah aku la..nanti aku cek balik kepala dia..

    surat reply dari den yang x tehantar2..haha

    bila baca balik tegelak2 pulak aku..

    dan satu perkara yang x berubah langsung dalam surat ni sampai sekarang ialah tulisan aku..damn..

    memang buruk..pastu amek arkitek..hahaha

    syahid…ko la senior den yang paling best penah den ada..

    nak kawin kontek2 la ea..heee

     
    • kakak ko 1:15 am on May 9, 2010 Permalink | Reply

      Gambar2 zmn ketiak busuk….

  • hafifikahar 1:50 pm on March 18, 2010 Permalink | Reply  

    sepetang@G22 


    lama x panaskan kamera..ingat nak gna 50mm je tp tetinggal kat studio..

    anyway..ni muka2 budak final year student kos pendidikan awam..babai semua..

    wan,mail,mimi ngan fahmi..bai~ tinggal aku sorg je

    ada gambar pokok aku ngan si black skali..

     
  • hafifikahar 9:44 am on March 7, 2010 Permalink | Reply  

    1am @ McD 


    bukan senang jumpa rakan2 yang pernah bekerjasama dengan kita satu ketika dahulu. sekarang sudah tahun tiga tapi perangai masih sama seperti  tahun satu .ngeh ngeh..

    after dinner keluar cari makanan sambil sok sek tentang majlis SUTRA.

    bila edit gambar-gambar ni korang la antara rakan-rakan yang sama-sama jatuh & sama-sama naik. bagi yang dah habis tu. Congrat. bagi yang extend tu..boleh teman aku lagi.. bagi yang nak sambung master..kalau jumpa tegur la, aku ni pemalu orangnye..

    hehe..

    thanks to fahmi, yon, seaking & princess baru kolej kita cik risha..

    emm..tuk rakan-rakan yang x dapat hadir tu..huu..xpe la ea..len kali..

    Kita lahir dengan dua mata di depan wajah kita,

    kerana kita tidak boleh selalu melihat ke belakang.

    Tapi pandanglah semua itu ke depan, pandanglah masa depan kita.

    Semoga bertemu lagi dimana kita menjadi lagi baik dari hari ini

     
    • bak 10:48 am on March 7, 2010 Permalink | Reply

      aku tak dapat hadir!
      hahaha

    • shikin 11:45 am on March 7, 2010 Permalink | Reply

      hahahahhahaha. aku baru perasan. muka aku buruk. kaki aku buruk. fine fine tapi bersyukur lah dengan apa yang ada -_-” 😛

      ko tgk! roomate aku si risha aka tongkitong neh. banyak gilo gambar die dlm BB aku!!!! pp nanti aku amek gambar buruk aku yg len ekh.

  • hafifikahar 7:25 am on March 6, 2010 Permalink | Reply  

    en halim house 


     
    • hafifikahar 7:41 am on March 6, 2010 Permalink | Reply

      makan malam di rumah en halim, budak kecik tu anak dia,
      the setting
      canon 400D
      17-85mm
      ISO 800
      RAW image
      f/ 8-11
      external flash at 1st but batery habis pulak x charge (jen pnye flash nissin 622)
      bounce kejap ke atas kejap direct..haha ntah la x reti guna sgt =P
      the guna camera direct flash
      i am noob in flash and still learning.
      most of white balance set to auto,
      lightroom post process
      comment mostly welcome rather than just see it. =D

  • hafifikahar 3:28 am on February 28, 2010 Permalink | Reply  

    sukan@krp 


    sejak maulidurRasul hari tu memang xde wat ape2 keje studio..keje main2 je..tangkap gambar..gi joging, tgk muvie, renang, jusco, makan…mcm2…esok studio baru sedar x prepare ape2 untuk esok..tapi xpe..jap gi kita stat buat keje~~

    ni gambar event KRP SUKAN RAKYAT  x silap macam SUKRA gak tapi lain sket dari yang lepas2..sebenarnye on the way balik ke blok, alang2 dah ada kamera..kita shoot2 la..huuhu..komen amat diperlukan..terima kasih

    1

    2

    3

    4

    5

    6

    7

    8

    9

    10

    11

    12

    13

    14

    15

    16

    17

    18

    19

    20

    21

    22

    23

    24

    25

    26

    27

    28

    29

    30

    31

    32

    33

    34

    35

    36

    37

    38

    39

    40

    41

    42

    ha..ada story line sket..haha..so x payah la story =P

     
    • hafifikahar 3:42 am on February 28, 2010 Permalink | Reply

      muka dr amin relex je dapat sambut, perempuan kat sebelah tu da pecah da..hehe..aku suka yang tu~~

    • shikin 3:48 am on February 28, 2010 Permalink | Reply

      tua takpe. relex je dr amin. haha. teringat lak mse kte jkm dlu. buat sukra. sutra. fiestra. etc 😦

c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Reply
e
Edit
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Cancel