Updates from June, 2010 Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

  • hafifikahar 3:11 pm on June 13, 2010 Permalink | Reply  

    masjid besi lagi 


    this is architecture =)

    Advertisements
     
  • hafifikahar 2:26 pm on May 31, 2010 Permalink | Reply  

    jumpa 


    jumpa bak,amin,thabit,krus,kell,anis,afiqpa dan sebagainye sory aku x tau name korang..huhu..cepat stat sem baru!!!

     
  • hafifikahar 8:17 am on May 16, 2010 Permalink | Reply  

    outing yang tak dirancang 


    terima kepada pa sebab ajak..

    terima kasih kepada anis sebab ajak makan kat rumah

    terima kasih kepada semua yang ada hari tu..

    sebenarnye malas gile ak bawak camera tapi pa kata bawak je la..so bawak je la..haha..tangkap suka2 ntah ape ntah..

    malas susun gambar..tengok je la..

    oh lupa..terima kasih kepada zubedah untuk album tu..papehal contact la ea.. =)

    aku pun nak kayak la camnih!

    putih giler..

    sekian.

     
  • hafifikahar 1:39 pm on May 12, 2010 Permalink | Reply  

    training@stadium ukm 


    assalamualaikum dan salam sejahtera

    hari ini pergi ke padang stadium untuk latihan kawad sukan staf ukm

    jumpa la pulak makcik yang jaga aku dulu masa taska dulu..

    sangat best

    kalau nampak yang pakai songkok tu jangan layan..

    duk tengah mesti la ada kelainan sikit.. =D

    ewah2..tegelak lagi ha abang tu~

    ha..betulkan seluar siap2

    akak ni pantang nampak camera

    ewah2..ha tarian poco2 ke ape..haha

    ha..tu dia.. da nampak da..

    =_=

    akak pandang kanan bukan pandang camera~haha

    colorful

    fulamak..

    ha..ha..ape en wan usha tu..cari point nak kenakan aku la tu

    ha..tu dia..yang all blues tu..jangan tegur..bahaya

    robot bot..nyet nyet nyet

    dengan adanya gambar2 ini, jabatan lain pasti akan takut dengan kita!

    ok dah pukul 10pagi..

    mari minum pagi

    bahiah must see this!!

    emmmm~~

    nyumnyum

    kuyah

    pauziah

    aauumm

    kita tengok la nanti bahiah..sape bahiah..

    haa..boleh add dia di facebook

    klik sini

     
  • hafifikahar 5:45 pm on May 11, 2010 Permalink | Reply  

    site by site 


    praktikal oh praktikal

    site by site telah pergi memang seronok bepeluh-peluh siap

    dapat kawan baru tapi masa belajar lagi seronok sebenarnye..hehe..

    besemangat nak naik sem baru dengan azam baru nih

    padahal baru 3 minggu praktikal..

    ceit =_=

    kat sini ada gambar sikit la site yang ak kena jaga dengan kak ana (projek permata pintar) & kak tini (renovation klinik pergigian hkl)..best2

    yang ni namanya kak ana..nama penuh x tau, haha..kecik je orangnye..

    tengok muka dia..ha garang x..haha

    safety boot dia memang la..pua chu kang habis..hehe

    yang tutup muka tu budak praktikal ukm..malu2..

    ni dewan serbaguna permata pintar..sofar so good la cuma ada sikit x betul untuk roof construction, ramp dia pun macam x sama lebar..x cukup satu meter macam dalam drawing..lepas dekat belah kanan iaitu pintu keluar seprti gambar diatas ada cerun bukit dimana bagi aku x sesuai la in term of propotion, nak kata contur memang camtu x jugak sebab nampak macam dia ratakan korek balik je area tu…tengok ha betapa tingginye beza level dia..ada la yang aku x bekenan sikit macam dia pnya plan x ikut contex pastu kantin dia macam x masuk dengan bangunan lain..

    ha yang ni issue dia besi holder yang pegang trusses tu dia x selari dan ada yang ikat kat bata..so kalo dalam elevation nampak x same rata la kan, x kemas la gitu kan..ha..aku x tau la tp tu soalan2 yang aku tanya kat brader yang tengah tunjuk2 tu sbb setau akuĀ  wall x tanggung beban kecuali load bearing wall, nnt takut ada force yang mungin boleh buat dinding tu crack or pecah….ha benda2 camni yang sebenarnye terlepas pandang kn..lagi satu tengok nape trusses dia x rest on each pillar?beso tu..span around 2 setengah lebor court badminton..lebih 20 meter rasanya…

    begambor ngan arkitek dia..kehkeh..fuuu..aku paling tinggi..

    ni kat HKL..yang belakang tu kak tini, brader macam otai ni kontraktor dia..muka sebijik macam manoq tapi dia lagi hansem la..haha..manoq jangan marah

    ni aku..

    ok sekian terima kasih

     
    • kakak ko 12:09 am on May 12, 2010 Permalink | Reply

      bangunan UKM mmg byk yg rest bwh ground level..ko tgk PTM, Pst.Kesihatan, Canselori, konon2 LESTARI…xnk bg panas…hum..ntahlah..ko ade tnyer akitek die pasal CF bangunan2 dlm UKM ni? rasenyer xde…haha

      • hafifikahar 4:07 am on May 12, 2010 Permalink | Reply

        ntah la..nnt orang tanya..haha..ni kira projek laju sbb ada peruntukan sendiri..

    • chybee 8:52 am on May 12, 2010 Permalink | Reply

      nikonian eh? same la šŸ˜›

  • hafifikahar 10:25 am on April 21, 2010 Permalink | Reply  

    xternal@utm 


    ni 1st time aku kena xternal dan memang bangun awal siap2 bagai tapi rupanya x semeriah portfolio hari tu..

    ntah la nak cakap apa…aku yang noob ke or orang yang kena xternal tapiĀ x datang xde kesedaran diri or tampal lepas tu blah gi mane..atau memang macam ni…

    kita show drawing tuk org luar sbb dia nak nilai kita ni layak ke dapat part 1 and 2 tapi kalau kita sendiri takut nak datang jangn la marah kalau x dapatĀ apa-apa part sbb sbb bdk arkitek utm ni pemalu orangnye..sibuk sangat sampai xde masa nak bezakan mana yang perlu buat dulu

    baik x payah datang tampal drawing buang masa je…baik balik umah kemas rumah or jaga budak gi kawin cepat

    orang yang x kena xternal pulak kelang kabut tampal drawing pastu kena present siap..harap x jadi lagi la camni..masa meeting ngan xternal tu dia kata apa yang special kat utm ni ialah senior junior punya ukhwah..yolah tu..

     
  • hafifikahar 10:04 am on April 21, 2010 Permalink | Reply  

    makan@rumah en azmi 


    rumah yang best..

    thanks en azmi for the food..

    sorry datang lambat sebab ada EXTERNAL panel datang

     
  • hafifikahar 8:54 am on April 9, 2010 Permalink | Reply  

    alhamdulillah 


    salam…x tau nak cakap ape..sem ni sebenarnye amat sangat tiada mood tapi terkejut bila result studio dapat a.terima kasih terima kasih terima kasih kepada yang banyak menyokong dari awal sampai akhir,terima kasih Ya Allah, terima kasih ibu, terima kasih abah, terima kasih kawan-kawan, terima kasih ehem2..

    gambar ni da upload kat fb just tunjuk sikit kat sini je..

    kelik sini

     
  • hafifikahar 4:14 pm on March 29, 2010 Permalink | Reply  

    cerap cerap cerapan!! 


    keluarga ukhuah arckitek…
    best best best best..itu je boleh aku cakap..
    walaupun 1st year x join walaupun seorang..ttapi xpe la nnt korang buat program baru tau camane susah nak kumpul semua orang & bagi komitmen..

     
  • hafifikahar 4:14 am on March 12, 2010 Permalink | Reply  

    people@seletar 


    lov the kids =D

    …macam rosyam kata…

    **terbaekk**

    *****

     
c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Reply
e
Edit
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Cancel