site by site


praktikal oh praktikal

site by site telah pergi memang seronok bepeluh-peluh siap

dapat kawan baru tapi masa belajar lagi seronok sebenarnye..hehe..

besemangat nak naik sem baru dengan azam baru nih

padahal baru 3 minggu praktikal..

ceit =_=

kat sini ada gambar sikit la site yang ak kena jaga dengan kak ana (projek permata pintar) & kak tini (renovation klinik pergigian hkl)..best2

yang ni namanya kak ana..nama penuh x tau, haha..kecik je orangnye..

tengok muka dia..ha garang x..haha

safety boot dia memang la..pua chu kang habis..hehe

yang tutup muka tu budak praktikal ukm..malu2..

ni dewan serbaguna permata pintar..sofar so good la cuma ada sikit x betul untuk roof construction, ramp dia pun macam x sama lebar..x cukup satu meter macam dalam drawing..lepas dekat belah kanan iaitu pintu keluar seprti gambar diatas ada cerun bukit dimana bagi aku x sesuai la in term of propotion, nak kata contur memang camtu x jugak sebab nampak macam dia ratakan korek balik je area tu…tengok ha betapa tingginye beza level dia..ada la yang aku x bekenan sikit macam dia pnya plan x ikut contex pastu kantin dia macam x masuk dengan bangunan lain..

ha yang ni issue dia besi holder yang pegang trusses tu dia x selari dan ada yang ikat kat bata..so kalo dalam elevation nampak x same rata la kan, x kemas la gitu kan..ha..aku x tau la tp tu soalan2 yang aku tanya kat brader yang tengah tunjuk2 tu sbb setau aku  wall x tanggung beban kecuali load bearing wall, nnt takut ada force yang mungin boleh buat dinding tu crack or pecah….ha benda2 camni yang sebenarnye terlepas pandang kn..lagi satu tengok nape trusses dia x rest on each pillar?beso tu..span around 2 setengah lebor court badminton..lebih 20 meter rasanya…

begambor ngan arkitek dia..kehkeh..fuuu..aku paling tinggi..

ni kat HKL..yang belakang tu kak tini, brader macam otai ni kontraktor dia..muka sebijik macam manoq tapi dia lagi hansem la..haha..manoq jangan marah

ni aku..

ok sekian terima kasih

Advertisements