assalamualaikum & salam sejah tera…..


assalamualaikum & salam sejah tera..
haha…
setelah lama x update blog dek kerana sibuk raktikal dan masa yang x menentu
petang tadi masa jemput adik saya aiman di sekolah menengah jalan dua,
tiba-tiba membuak-buak hati kata mari tangkap gambar budak sekolah!!!
jadi, akibat daripada nafsu itu terus saya mengambil camera yang dah lama x on tu dengan harapan masih ada saki-baki bateri yang tertinggal.
aiman keluar pukul 6.45petang dan saya sampai 6.20 petang

pabila sampai dihadapan sekolah rendah tu..terus ambil camera dan menuju di sekumpulan budak darjah 1,2 & 3
mereka sangat excited tapi seperti biasa..
budak2 ni susah nak dengar cakap..
tapi xpe lah..

ada seorang budak africa x silap tapi x sure namanya apa..
orang panggil jacob2..ingat biskut jacob tu dan si jacob ni cakap memang macam orang melayu..
haha..sangat janggal tapi ok la..
dan tiada masaalah dalam soal bergaul antara bangsa dan warna kulit serta jenis rambut antara mereka.

eh..ko nih tangkap-tangkap gambar x pergi practical ke!?

jawapan: pergi je..seronok! kerja..site..belajar benda baru..kerja budak awam pun gua buat beb. slump test..ntah betul ke x ejaan tu..

masa ni dah petang, dah balik kerja..camane la nasib kawan2 yang dapat jauh =(

duit ulang alik da berapa..makan lagi..harap2 dapat la elaun yang setimpal kan..

saya dulu x bersekolah disini semasa sekolah rendah tapi di jalan 6 bandar baru bangi.sekolah menengah baru di belakang sekolah rendah ni..

yang last sekali best..hehe..cantikan gigiku..xmacam org tu..=P

bila tengok muka budak-budak ni…terfikir ape la yang jadi kat diorang kelak..adakah lebih baik dari ibu bapa mereka atau sebaliknya.adakah yang berdiri dihadapan saya ini bakal seorang pemimpin atau sebaliknya..keputusan UPSR,PMR,SPM,IJAZAH and bagai-bagai lagi sebenarnya bukanlah penjamin masa depan kita, tetapi ianya menjamin kemana kita akan melangkah seterusnya, selebihnya terpulang pada kita bagaimana kita menggunakan peluang yang ada sebaiknya. janganlah asyik bercakap tentang orang tapi biarlah biar orang bercakap tentang kehebatan kita.semogam berjaya semua anak bangsa kita didunia dan akhirat

Advertisements