Updates from April, 2010 Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

  • hafifikahar 3:47 pm on April 28, 2010 Permalink | Reply  

    assalamualaikum & salam sejah tera….. 


    assalamualaikum & salam sejah tera..
    haha…
    setelah lama x update blog dek kerana sibuk raktikal dan masa yang x menentu
    petang tadi masa jemput adik saya aiman di sekolah menengah jalan dua,
    tiba-tiba membuak-buak hati kata mari tangkap gambar budak sekolah!!!
    jadi, akibat daripada nafsu itu terus saya mengambil camera yang dah lama x on tu dengan harapan masih ada saki-baki bateri yang tertinggal.
    aiman keluar pukul 6.45petang dan saya sampai 6.20 petang

    pabila sampai dihadapan sekolah rendah tu..terus ambil camera dan menuju di sekumpulan budak darjah 1,2 & 3
    mereka sangat excited tapi seperti biasa..
    budak2 ni susah nak dengar cakap..
    tapi xpe lah..

    ada seorang budak africa x silap tapi x sure namanya apa..
    orang panggil jacob2..ingat biskut jacob tu dan si jacob ni cakap memang macam orang melayu..
    haha..sangat janggal tapi ok la..
    dan tiada masaalah dalam soal bergaul antara bangsa dan warna kulit serta jenis rambut antara mereka.

    eh..ko nih tangkap-tangkap gambar x pergi practical ke!?

    jawapan: pergi je..seronok! kerja..site..belajar benda baru..kerja budak awam pun gua buat beb. slump test..ntah betul ke x ejaan tu..

    masa ni dah petang, dah balik kerja..camane la nasib kawan2 yang dapat jauh =(

    duit ulang alik da berapa..makan lagi..harap2 dapat la elaun yang setimpal kan..

    saya dulu x bersekolah disini semasa sekolah rendah tapi di jalan 6 bandar baru bangi.sekolah menengah baru di belakang sekolah rendah ni..

    yang last sekali best..hehe..cantikan gigiku..xmacam org tu..=P

    bila tengok muka budak-budak ni…terfikir ape la yang jadi kat diorang kelak..adakah lebih baik dari ibu bapa mereka atau sebaliknya.adakah yang berdiri dihadapan saya ini bakal seorang pemimpin atau sebaliknya..keputusan UPSR,PMR,SPM,IJAZAH and bagai-bagai lagi sebenarnya bukanlah penjamin masa depan kita, tetapi ianya menjamin kemana kita akan melangkah seterusnya, selebihnya terpulang pada kita bagaimana kita menggunakan peluang yang ada sebaiknya. janganlah asyik bercakap tentang orang tapi biarlah biar orang bercakap tentang kehebatan kita.semogam berjaya semua anak bangsa kita didunia dan akhirat

    Advertisements
     
    • kakak ko 12:29 am on April 29, 2010 Permalink | Reply

      sempat lagi ko mengsnap gmbr ank2 org nie…tersesat ank org itam skali…menambahkan warna-warni dalam pic. ko…pasni ko snap la gmbr dak2 skolah menengah lak…”kegiatan selepas waktu skolah”…so far dis pic. just fine la…

      • zakariabrandon 6:58 am on May 14, 2010 Permalink | Reply

        cool blog bro…skolah mane?? warna warni tol…

        • hafifikahar 7:04 am on May 14, 2010 Permalink

          sekolah UTM
          amek architecture ^^,

        • hafifikahar 7:05 am on May 14, 2010 Permalink

          oh yang ni sekolah dekat sk bandar baru bangi jalan 2
          =P
          aku ingat ko tanye aku sekolah mane..
          sorry2 silap

  • hafifikahar 3:16 pm on April 28, 2010 Permalink | Reply  


     
  • hafifikahar 10:25 am on April 21, 2010 Permalink | Reply  

    xternal@utm 


    ni 1st time aku kena xternal dan memang bangun awal siap2 bagai tapi rupanya x semeriah portfolio hari tu..

    ntah la nak cakap apa…aku yang noob ke or orang yang kena xternal tapi x datang xde kesedaran diri or tampal lepas tu blah gi mane..atau memang macam ni…

    kita show drawing tuk org luar sbb dia nak nilai kita ni layak ke dapat part 1 and 2 tapi kalau kita sendiri takut nak datang jangn la marah kalau x dapat apa-apa part sbb sbb bdk arkitek utm ni pemalu orangnye..sibuk sangat sampai xde masa nak bezakan mana yang perlu buat dulu

    baik x payah datang tampal drawing buang masa je…baik balik umah kemas rumah or jaga budak gi kawin cepat

    orang yang x kena xternal pulak kelang kabut tampal drawing pastu kena present siap..harap x jadi lagi la camni..masa meeting ngan xternal tu dia kata apa yang special kat utm ni ialah senior junior punya ukhwah..yolah tu..

     
  • hafifikahar 10:04 am on April 21, 2010 Permalink | Reply  

    makan@rumah en azmi 


    rumah yang best..

    thanks en azmi for the food..

    sorry datang lambat sebab ada EXTERNAL panel datang

     
  • hafifikahar 8:54 am on April 9, 2010 Permalink | Reply  

    alhamdulillah 


    salam…x tau nak cakap ape..sem ni sebenarnye amat sangat tiada mood tapi terkejut bila result studio dapat a.terima kasih terima kasih terima kasih kepada yang banyak menyokong dari awal sampai akhir,terima kasih Ya Allah, terima kasih ibu, terima kasih abah, terima kasih kawan-kawan, terima kasih ehem2..

    gambar ni da upload kat fb just tunjuk sikit kat sini je..

    kelik sini

     
  • hafifikahar 9:18 am on April 7, 2010 Permalink | Reply  

    CLS 


    1st time guna wireless flash trigger

    nice..!

    boleh bincang lagi..

     
  • hafifikahar 4:04 pm on April 6, 2010 Permalink | Reply  

    outing jap 


    salam..pagi tadi ada test building integration, adoi..entah la..jawab je,, pastu makan tengahari balik tdo bangun, mandi basuh baju, zuhur gi studio..x wat ape pun..pastu petang yazid ajak gi balai cerap ada sape bro mana datang..lupa pula nama dia ape. tp best gak sebab dah lama x tangkap2 gambar..bro tu bawak tikus besar..memang macam tikus la saiz dia..haha..ada masa kita outing lagi ye~~

    time shoot banyak tangkap awan sebab hari hari balik bilik petang-petang jalan kaki mesti pandang langit dan WAHH..cantiknye awan ni kalau dapat shoot mesti best..so ari ni shoot awan banyak2 sampai lebam..bila edit nampak la dust2 kotor kat sensor yang entah bila mau cuci..huu…nanti2 la..xde duit tengah saving nak beli something..hehe

    ha no 2 orang baru nih..haha..pakai body best sorang 550D sorang la lagi pakai 50D..pergghh..sapa mau belanja aku ini gear..

    yang ni faveret sebab nampak macam lukisan.. =P

    ok mane tikus…!? ha ni dia tikus marmoot..ye ke..haha

    amin salah siap ko..

    mane da tikus tu…

    ha~~berdua duaan ye

    close up

    dia suka menyorok

    dan berlari-lari

    bila penat menyorok balik..bajet x nampak la

    besar tapak tangan tikus ni

     
  • hafifikahar 4:54 pm on April 3, 2010 Permalink | Reply  


    wahahahahahaha…!@$#!@#!$@Q#$!@#

     
  • hafifikahar 4:43 pm on April 3, 2010 Permalink | Reply  

    cuba lagi 


    colour test random image

    ak ade some coler yang puas hati n ade yang x puas lagi..ermmm

     
    • mai 5:04 pm on April 3, 2010 Permalink | Reply

      mesti la sya suka, sebb ade gmbar saya yg xberapa nk cantik tu kn…ngeeeee..=))

c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Reply
e
Edit
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Cancel